Pijneducatie met Reducept VR

Reducept is de virtual reality (VR) training voor de behandeling van chronische pijn. Met behulp van een VR-bril begeeft u zich in een driedimensionale omgeving waarbij u ziet welke processen er in het lichaam meespelen bij pijn en hoe u zelf uw pijn kunt beïnvloeden.

Wat is chronische pijn?

Pijn is een natuurlijk beschermingsmechanisme van het lichaam op een mogelijk gevaarlijke situatie. We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden bestaan.  Bij chronische pijn is er meestal geen één op één relatie meer met het oorspronkelijke letsel. Uw brein laat u echter nog steeds pijn ervaren. Hoe u denkt, zich voelt en wat u doet is van invloed op de pijnbeleving en dat geeft ook steeds nieuwe informatie aan ons brein. Hoe dit proces verloopt en de redenen daarvoor verschillen per situatie. Het is dus heel belangrijk om inzicht te krijgen in de manier waarop u hiermee omgaat.

Hoe kan Reducept u helpen?

Door het gebruik van Reducept krijgt u inzicht in de werking van het zenuwstelsel en leert u hoe u uw denkpatronen, gevoelens en uw gedrag kunt aanpassen en daardoor de chronische pijn kunt verminderen.
Wij helpen u Reducept te gebruiken waarna u ook thuis kunt oefenen met het programma. Vervolgens leert u om uw ervaringen met Reducept te vertalen naar uw dagelijks leven waardoor uw chronische pijn sterk kan verminderen.

Reducept is een onderdeel van onze fysiotherapiebehandeling en wordt daardoor vergoed onder dezelfde voorwaarden als fysiotherapie.

Bekijk de video hieronder, dan krijgt u er een beeld bij.

Hierover meer informatie aanvragen

Vacatures

Over

Behandelingen