Wat is SENSUS?

Waarom zou je jezelf dwingen om een routine te volgen die je haat? Of steeds dezelfde training doen die je saai vindt? Daar zit toch niemand op te wachten!

Ons doel is om jou te helpen om met plezier te bewegen. Dat doe je niet alleen. Wij begeleiden je daarin. En niet als strenge fitness- of sportinstructeurs. We kijken naar jou! Wat heb jij nodig? Wat vind jij fijn? Wat is jouw doel? Wat kan je aan? Ervaar je ergens (pijn)klachten waar we rekening mee moeten houden? Het antwoord op deze vragen helpt ons om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden en plezier en vertrouwen te geven om te bewegen. Dat is SENSUS.

Ik hoor je denken ‘dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar er komt vast en zeker weer een moment dat ik een excuus verzin om niet te gaan’. Je bent al zo vaak naar een sportschool gegaan met als voornemen om het dit keer echt vol te houden. Waarom zou ik SENSUS dan wel volhouden?!

1, 2 en zelfs 3 keer ga je nog wel gemotiveerd en met plezier. Dan komt daar plots een eind aan; het nieuwe is er vanaf, het kost je moeite om jezelf te overtuigen om te gaan. Je moet jezelf er letterlijk naartoe slepen. Je bent een kei in het verzinnen van goede excuses, maar voelt je daar dan ook weer schuldig over. De wil is er, maar hoe houd je het vol. Wij gaan je echt niet wijsmaken dat het je dit keer wel lukt om het vol te houden en dat wij daarvoor zorgen. Dat kunnen we namelijk niet.

Wat we wel doen is je de mogelijkheid bieden om op jouw tempo en binnen jouw kunnen bezig te zijn met bewegen, je het vertrouwen geven om te bewegen. In een omgeving waar jij je prettig en op je gemak voelt. Geen afgetrainde lijven, prestatiedrang in een zaal vol high-tech fitnessapparatuur.

'Wat ik zie bij SENSUS is dat mensen op natuurlijke wijze een groep vormen die wekelijks gemoedelijk en zonder prestatiedrang met elkaar beweegt. Er komen hele leuke sociale contacten uit voort. Het maakt bewegen leuk!'  Aldus Donna Koot - SENSUS trainer

Wist je dat…..

10 weetjes over bewegen en je gezondheid die we graag met je delen.

…beweging effect heeft op je slaap? Je slaapt dieper als je drie keer per week een uurtje beweegt.

…sporten je een minder vermoeid gevoel geeft na een drukke dag op het werk of in het huishouden? Beweging is net wat je nodig hebt om meer energie te krijgen.

…beweging een opgeblazen gevoel vermindert en je slanker doet voelen? Dat komt door de snellere hartslag en ademhaling, wat de beweging van de darmen stimuleert. Zo voorkomt het ook constipatie en gasophopingen.

…wie beweegt, een kwart minder last heeft van klachten als pijn of stijfheid in knieën, schouders, rug of nek? Sporten maakt endorfines, een soort natuurlijke pijnstillers, in het lichaam los.

…bewegen een positief effect heeft op verschillende psychische klachten zoals: ADHD, angstklachten, burn-out, stress en depressie.

… Bewegen ‘het’medicijn’ is tegen diabetes type 2?

… al met 1 uur intensief bewegen per week de kans op hart- en vaatziekten wordt verkleind?

… kort en intensief bewegen betere effecten geeft dan alleen wandelen of fietsen?

… krachttraining effectief is tegen osteoporose?

… intensief bewegen je concentratie en geheugen positief stimuleert?

SENSUS geeft je plezier in bewegen. Wij zijn overtuigd! Jij ook? Neem dan snel contact op voor een gratis proefles. Wil je nog wat meer weten over SENSUS? Klik dan hier

Hierover meer informatie aanvragen

Over