Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Als lichaamsgewicht, voeding, beweging en ontspanning uit balans zijn dan heeft dat een negatieve invloed op je gezondheid. En dat kan gepaard gaan met gezondheidsklachten zoals diabetes en obesitas.

Onze fysiotherapeuten Ferry Ammerlaan en Marguerite Janssen zijn binnen Fys’Optima Delft GLI specialisten en onderdeel van het team Beweegkuur Vermeertoren. Diëtistenpraktijk NutriTherapie in Delft verzorgt de begeleiding op het gebied van voeding en leefstijlcoach Jewgenija van Alphen maakt het team compleet.

Met leefstijlbegeleiding helpen zij je op weg naar een gezondere leefstijl. Dit doen zij door persoonlijk advies, begeleiding en leefstijl coaching op het gebied van gezonde voeding en eetgewoontes, bewegen conform de richtlijn Gezond Bewegen, gedragsverandering, slaap en ontspannen.

Een gezondere leefstijl: vanaf nu sta je er niet meer alleen voor!

Het is makkelijker gedacht en gezegd dan gedaan. Want wat is je doel? Welke weg bewandel je om dat doel te bereiken en wat heb je daarvoor nodig? Hoe ga je om met tegenslagen? Allemaal vragen waar wij samen met jou het antwoord op zullen vinden. Tenslotte is iedereen uniek en dat vraagt om een persoonlijke aanpak.

Het programma van gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

Het programma duurt twee jaar en bestaat uit een behandelfase van twaalf maanden en een onderhoudsfase van twaalf maanden. In deze twee jaar vinden er 4 contactmomenten met de fysiotherapeut plaats. Het daadwerkelijke bewegen is geen onderdeel van het programma. Er wordt samen met jou gezocht naar een passende manier om in beweging te komen.

Er wordt samen met jou gezocht waar jouw verbeterpunten liggen en hoe je deze door kunt voeren in je dagelijks leven. Een persoonlijke aanpak is daarbij erg belangrijk. Ook is er een aantal groepsbijeenkomsten waarin je van elkaar kunt leren en bij kunt dragen aan elkaars traject.

Hieronder deelt een deelneemster graag haar ervaring met jou:

Wanneer kom je in aanmerking voor gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

Je bent doorverwezen door je huisarts om aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl. De leefstijlcoach heet je welkom om tijdens het intakegesprek kennis met jou te maken en naar jouw verhaal te luisteren.

Volwassenen met overgewicht en een extra gezondheidsrisico komen in aanmerking voor een gecombineerde leefstijlinterventie. Je hebt dan

  • Een BMI tussen de 25 en 30 met grote buikomvang; bij vrouwen vanaf 88 centimeter en bij mannen vanaf 102 centimeter
  • Een BMI tussen de 25 en 30 met normale buikomvang maar verhoogd risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 (suikerziekte), de aanwezigheid van slaapapneu of artrose
  • Een BMI tussen de 30 en 35

Als je niet in aanmerking komt voor het programma maar je wilt toch begeleiding bij het verbeteren van je leefstijl en beweegpatroon, dan staan Ferry en Marguerite graag voor je klaar om te kijken hoe ze je daarbij kunnen ondersteunen.

Vergoeding door je zorgverzekeraar

Als je voldoet aan alle criteria en je hebt een doorverwijzing van je huisarts dan kan je deelnemen aan de gecombineerde leefstijlinterventie. Het programma wordt dan volledig vergoed door je zorgverzekeraar. 
Let op! Het daadwerkelijke bewegen is geen onderdeel van het programma. 

Neem gerust contact met ons op als je meer informatie wilt over leefstijlbegeleiding. 
Wil je je aanmelden voor de GLI? Dat kan bij leefstijlcoach Jewgenija van Alphen-Timofeeva, info@nutritherapie.nl of 06-46700859.

Samen kom je verder!

Contact met Ferry en Marguerite

Hierover meer informatie aanvragen

Vacatures

Over

Behandelingen