Fit Ouder Worden

Ouderen blijven steeds langer zelfstandig wonen. Hoe hoger de leeftijd, hoe meer de kwaliteit van de spieren afneemt en hoe groter de kans op valblessures. Blijf in beweging, voorkom vallen!

Je bent zo oud als je je voelt

Leeftijd op zichzelf zegt niets, of nou ja niet alles. Want hoe je jezelf voelt speelt hierbij een belangrijke rol. En dan hebben we het over je biologische leeftijd. Je kunt nog zo jong zijn in levensjaren, maar als je lichaam er anders over denkt kun je je al behoorlijk ‘oud’ voelen. Maar wel geldt; hoe hoger de leeftijd, hoe meer de kwaliteit van de spieren afneemt. Al rond ons vijfentwintigste levensjaar neemt de spierkwaliteit af. Het is daarom van belang je spieren te blijven trainen en daardoor zoveel mogelijk zelfstandig te blijven. Daar komt fysiotherapeut Naomi in beeld. Samen met jou gaat zij aan de slag om samen te werken aan conditie en spierkracht. Blijf overeind, voorkom vallen!

Fit Ouder Worden met de valpreventietraining van Fys’Optima Delft

Om dit te stimuleren verzorgt onze fysiotherapeute Naomi bij Fys’Optima Delft in De Vermeertoren de training Fit Ouder Worden. De training is ontwikkeld door TNO en Hogeschool Leiden en is er op gericht om op een laagdrempelige manier veilig en verantwoord in beweging te komen:

  1. Tijdens het trainingsprogramma van tien weken train je jouw spieren door het oefenen van dagelijkse activiteiten als traplopen, boodschappen doen en iets boven uit een kast pakken
  2. Aanvullend doe je oefeningen om de spiergroepen te trainen die je daarbij nodig hebt
  3. Krijg je uitleg van Naomi wat een gezonde en actieve leefstijl inhoudt en besteedt zij aandacht aan valtraining en valpreventie

Ervaringen van Fit Ouder Worden deelnemers

De deelnemers aan de vorige trainingen waren zeer enthousiast en merkten direct resultaat! Activiteiten die zij eerder als lastig ervaarden steeds wat makkelijker.

"Ik ben blij dat ik meegedaan heb, want ik voel mij zelfverzekerder" Thijs (85)

"Ik was verrast: we hadden een gezellige groep en er was geen druk van competitie" Nelly (65)

"Ik ben veel mobieler geworden en kan zelfs weer in de tuin werken" Annemieke (71)

Praktische informatie

Gedurende tien weken kun je elke donderdag deelnemen aan de valpreventietraining ‘Fit Ouder Worden’  in onze trainingsruimte in De Vermeertoren. Je kunt op elk gewenst moment instromen om samen te werken aan het verbeteren van je conditie en spierkracht.

Er zijn twee groepen:

  • Op donderdag van 13.00 - 14.00 uur
  • Op donderdag van 14.00 - 15.00 uur

Deelname aan de training komt op € 80,- voor het complete programma van tien weken (oftewel 10 lessen).

Intakegesprek

Voordat je van start gaat kom je eerst bij Naomi op intakegesprek om te bespreken of en tegen welke lichamelijke beperkingen je aan loopt. Zo kan Naomi je op een verantwoorde manier begeleiden tijdens de training. Het intakegesprek kost € 35,-

Zijn de tien weken voorbij en heb je de smaak te pakken? Na het trainingsprogramma bestaat de mogelijkheid om in te stromen bij SENSUS. Vraag er gerust naar bij Naomi.

Fit ouder worden. Dat willen we allemaal! Maar wist je dat gemiddeld elke vijf minuten een oudere op de eerstehulpafdeling komt na een valongeval!

Blijf overeind, voorkom vallen! Wil jij op een leuke en laagdrempelige manier bezig zijn met in beweging blijven? Geef je dan op voor de training ‘Fit Ouder Worden’ en doe met ons mee.

Ik doe mee!

 

 

 

Hierover meer informatie aanvragen

Vacatures

Over

Behandelingen