Peesoverbelasting

Ervaart u chronische pijnklachten door pees- en/of spieroverbelasting? Dan hebben wij een nieuwe behandelmethode om u van uw klachten te helpen!

Met welke pijnklachten kunt u terecht?

Klachten aan pezen en/of spieren zijn vaak pijnlijk en kunnen lang aanhouden. Veel voorkomende klachten zijn;

  • Tennis- of golferselleboog
  • Pijn aan de kniepees; ook wel jumpers knee of runners knee genoemd
  • Spier of peesklachten rondom de schouder
  • Acute spierscheur zoals een zweepslag

Loopt u al lange tijd rond met één van deze klachten? Dan kunnen wij u gericht van uw pijnklachten af helpen! Hoe wij dat doen? Door drie op elkaar afgestemde  behandelmethodes te combineren.

Echografie

Het traject start met het bespreken van uw klachten en het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek. Wanneer dit zinvol lijk wordt er een echo gemaakt zodat wij snel een duidelijk beeld krijgen van het pijngebied waar de klacht vandaan komt. We achterhalen als het ware de bron van de pijn zodat we op die specifieke plek kunnen behandelen.

ShockWave therapie

Wanneer na het lichamelijk en echografisch onderzoek blijkt dat ShockWave een geschikte behandelmethode voor u is, richt fysiotherapeut Jan Belgraver een schokgolf op de te behandelen lichaamslocatie. De schokgolven versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren. Ze stimuleren het metabolisme en verbeteren de bloedcirculatie.

Studies en ervaringen van patiënten wijzen uit dat deze therapievorm door de hoge intensiteit en korte behandelduur uitermate geschikt is voor klachten aan pezen en / of spieren. Na 3 tot 4 behandelingen vermindert de pijn aanzienlijk waardoor u beter gaat bewegen. En beter bewegen draagt weer bij aan het herstel. Dat brengt ons bij het laatste onderdeel, het oefenprogramma:

Vliegwiel training

Naast de behandeling met ShockWave is het veelal aan te raden de pezen en spieren te trainen. Een nieuwe en zeer effectieve manier is vliegwiel training. Bij vliegwiel training zijn de gewichten uit de traditionele krachttrainingsapparatuur vervangen door een op een as gemonteerd draaiend vliegwiel. Het vliegwiel werkt als een soort 'jojo', hoe harder je eraan trekt, hoe meer weerstand je ondervindt.
Door het terugdraaiende vliegwiel wordt je gedwongen om een ‘retour’ beweging te maken, dit betekent dat de spier zich moet verlengen en aanspannen tegelijk. Wat een positief effect heeft op vergroten van spierkracht en het verbeteren van kwaliteit van bindweefsel en spierweefsel.

Rutger van Hulsen en Ferry Ammerlaan zijn beiden gespecialiseerd in het geven van vliegwiel training.

Tijdens het behandeltraject werken fysiotherapeuten EugeneRutger en Ferry nauw met elkaar samen om het beste resultaat te bereiken.

Herken jij je in de omschreven klachten? Neem dan contact op met Eugene, Rutger of Ferry om te kijken of deze behandelmethode jou van je pijnklachten af kan helpen!

Je kunt ons bellen op 015-256 59 00 of stuur een e-mail naar info@fysoptimadelft.nl.

Hierover meer informatie aanvragen

Vacatures

Over

Behandelingen