Peesoverbelasting

Heb je chronische pijnklachten door pees- en/of spieroverbelasting? Dan hebben wij een nieuwe behandelmethode om je van jouw klachten te helpen!

Met welke pijnklachten kun je bij ons terecht?

Klachten aan pezen en/of spieren zijn vaak pijnlijk en kunnen lang aanhouden. Veel voorkomende klachten zijn;

  • Tennis- of golferselleboog
  • Pijn aan de kniepees; ook wel jumpers knee of runners knee genoemd
  • Spier of peesklachten rondom de schouder
  • Acute spierscheur zoals een zweepslag

Loop je al lange tijd rond met één van deze klachten? Dan kunnen wij je gericht van jouw pijnklachten af helpen! Hoe wij dat doen? Door drie op elkaar afgestemde behandelmethodes te combineren.

Echografie

Het traject start met het bespreken van jouw (pijn)klachten en het uitvoeren van lichamelijk onderzoek. Een echo geeft echografist Tomas Donse, een duidelijk beeld van het pijngebied. We achterhalen als het ware de bron van de pijn zodat we heel gericht kunnen behandelen.

ShockWavetherapie

Als na het lichamelijk en echografisch onderzoek blijkt dat ShockWave een geschikte behandelmethode voor jou is, richt fysiotherapeut Jan Belgraver of Bart Langeveld een schokgolf op de te behandelen lichaamslocatie.

De schokgolven versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren. Ze stimuleren het metabolisme en verbeteren de bloedcirculatie.

Studies en ervaringen van patiënten wijzen uit dat deze therapievorm door de hoge intensiteit en korte behandelduur uitermate geschikt is voor klachten aan pezen en / of spieren.

Na drie tot vier behandelingen vermindert de pijn aanzienlijk waardoor je zichtbaar beter gaat bewegen. En beter bewegen draagt weer bij aan het herstel. Dat brengt ons bij het laatste onderdeel, het oefenprogramma:

Vliegwieltraining

Naast de behandeling met ShockWave is het veelal aan te raden de pezen en spieren te trainen. Een nieuwe en zeer effectieve manier is vliegwieltraining.

Bij vliegwieltraining zijn de gewichten uit de traditionele krachttrainingsapparatuur vervangen door een op een as gemonteerd draaiend vliegwiel. Het vliegwiel werkt als een soort 'jojo', hoe harder je eraan trekt, hoe meer weerstand je ondervindt.


Door het terugdraaiende vliegwiel wordt je gedwongen om een ‘retour’ beweging te maken, dit betekent dat de spier zich moet verlengen en aanspannen tegelijk. Wat een positief effect heeft op vergroten van spierkracht en het verbeteren van kwaliteit van bindweefsel en spierweefsel.

Tomas Donse en Bart Langeveld zijn beiden gespecialiseerd in het geven van vliegwieltraining.

Je leest: tijdens het behandeltraject werken meerdere fysiotherapeuten, ieder vanuit hun eigen expertise, nauw met elkaar samen om voor jou het beste resultaat te bereiken.

Herken jij je in de omschreven klachten? Neem dan contact op met ons om te kijken of deze behandelmethode jou van je pijnklachten af kan helpen!

Je kunt ons bellen op 015-256 59 00 of stuur een e-mail naar info@fysoptimadelft.nl.

Hierover meer informatie aanvragen

Vacatures

Over

Behandelingen