Medische trainingstherapie

Als bewegen terugkerende of langdurige (pijn)klachten geeft, dan biedt medische trainingstherapie (MTT) uitkomst! Bij deze vorm van fysiotherapie ligt de nadruk op het oefenen en trainen om klachten en beperkingen te verminderen die voortkomen uit of te maken hebben met je houding en beweging.

Voor wie is medische trainingstherapie geschikt?

Loop jij al langere tijd rond met (pijn)klachten? Medische trainingstherapie kan helpen als je langdurige klachten hebt door een verkeerde lichaamshouding of motoriek, zoals wanneer je een operatie hebt ondergaan, bij overgewicht of chronische aandoeningen. Ook voor, tijdens of na de behandeling van kanker kan deze vorm van therapie je helpen om klachten te verminderen en je beweeglijkheid te vergroten.

Veel van onderstaande klachten en aandoeningen kunnen je belemmeren in je dagelijks leven; tijdens het werk, het sporten of het beoefenen van je hobby. In dat geval kan medische fysiotherapie bij Fys'Optima Delft uitkomst bieden.

  • Bij rugklachten en/of herstel na een herniaoperatie
  • Na een orthopedische operatie, zoals een nieuwe knie, heup of voorste kruisband reconstructie
  • Longaandoeningen, zoals COPD of emfyseem
  • Hartaandoeningen; hartinfarct, hartfalen, bypass, Angina Pectoris
  • Vaataandoeningen; etalagebenen (Claudicatio Intermittens) of bij een hoge bloeddruk
  • Neurologische aandoeningen na een beroerte
  • Bij zenuw- of spierziekten; artrose, reumatoïde artritis (RA) en fibromyalgie
  • Diabetes Mellitus
  • Overgewicht
  • Voor, tijdens of na behandeling van kanker

Samen werken aan je herstel: het trainingsprogramma

Tijdens je eerste afspraak maken we kennis en bespreken we je klachten en het ontstaan er van. De fysiotherapeut stelt een persoonlijk behandelplan en oefenprogramma op maat onder begeleiding van één van onze fysiotherapeuten doelgericht aan de slag met het trainen van de juiste spieren en de lokale en algemene belastbaarheid te vergroten. Pijnklachten zullen afnemen en je zult zien dat je letterlijk en figuurlijk beter in je vel zit.

Je persoonlijke oefenprogramma bestaat uit verschillende onderdelen, waarbij jouw eigen doel centraal staan. Doelen kunnen zijn:

Medische trainingstherapie en SENSUS

Wij krijgen vaak de vraag of medische trainingstherapie hetzelfde is als SENSUS. Dat is niet zo, want waar SENSUS-leden aan het dagelijkse trainingsprogramma deelnemen, is medische trainingstherapie een therapievorm waar jouw belastbaarheid, voortgang en doelen centraal staan en bijgestuurd worden.

Heb je de medische trainingstherapie afgerond en wil je blijven bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut? Dat kan natuurlijk met ons SENSUS-trainingsprogramma.

Praktische informatie

Medische trainingstherapie vindt plaats in de oefenzaal van onze Fys'Optima Delft locaties aan De Vermeertoren en Brahmslaan en wordt gegeven door onze fysiotherapeuten Rutger van Hulsen, Ferry Ammerlaan of Naomi Lagerwerf.

Medische traningstherapie wordt in de meeste gevallen vergoed door je zorgverzekeraar. Wil je dit zeker weten? Neem dan even contact op.

Wil jij onder begeleiding van een fysiotherapeut in beweging komen en werken aan je herstel? Neem dan contact met ons op, wij staan voor je klaar!

Ik ga ervoor!

Hierover meer informatie aanvragen

Vacatures

Over

Behandelingen