Vliegwieltraining

Een nieuwe en zeer effectieve manier van krachttraining is vliegwieltraining. Uit onderzoek is gebleken dat deze training efficiënter is dan normale krachttraining.

Vliegwiel als jojo

Bij vliegwieltraining zijn de gewichten uit de traditionele krachttrainingsapparatuur vervangen door een op een as gemonteerd draaiend vliegwiel. Het vliegwiel werkt als een soort 'jojo', hoe harder je eraan trekt, hoe meer weerstand je ondervindt. Door het terugdraaiende vliegwiel wordt je gedwongen om een ‘retour’ beweging te maken, dit betekent dat de spier zich moet verlengen en aanspannen tegelijk. Dit heeft dan weer een positief effect op het vergroten van je spierkracht en het verbeteren van de kwaliteit van bind- en spierweefsel.

Voor wie is vliegwieltraining geschikt?

Vliegwieltraining kan ingezet worden als aanvulling op je fysiotherapeutisch behandeling. Ook als algemene krachttraining is het vliegwiel geschikt. Door vliegwieltraining te gebruiken als aanvulling op je reguliere  trainingprogramma vergroot je je spierkracht, je explosiviteit en voorkom je blessures.

Je werkt namelijk met eigen gegenereerde kracht, daardoor lever je continue maximale kracht per herhaling. Je zult zien dat je resultaten beter zijn. En dat kunnen we dan weer meten met de ingebouwde krachtmeter. 

Ferry en Rutger zijn gespecialiseerd in vliegwieltraining en  zei zullen dan ook altijd aanwezig zijn bij een training om je te begeleiden.

Wat kost vliegwieltraining

Je traint 5 weken lang één keer per week voor € 90,- 

Wil je met je met meerdere personen deelnemen aan de training? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact met ons

Hierover meer informatie aanvragen

Vacatures

Over

Behandelingen