Adem- en ontspanningstherapie

Spanningen en/of een verstoorde ademhaling hebben vaak een belemmerend effect op uw functioneren, misschien zelfs op uw kwaliteit van leven. Soms is stress de oorzaak van lichamelijke klachten. De ademtherapeut biedt adem- en ontspanningstherapie bij stressgerelateerde klachten.

Klachten

Adem- en ontspanningstherapie kan u helpen als u last heeft van:

  • Klachten gerelateerd aan spanning, zoals: hyperventilatie, vermoeidheid, hoofdpijn, slaapproblemen, burn-out.
  • Angst, depressie, fobieën, paniek, traumaverwerking.
  • Functionele problemen, zoals rug- en nekklachten, ademhalingsproblemen, scoliose, chronische pijn, RSI, whiplash of stemproblemen.
  • Spanning als gevolg van een specifieke lichamelijke oorzaak: klachten bij hart- en longpatiënten, maar ook bij mensen met neurologische of inwendige (orgaan)problemen.

Wij werken met de "Adem- en ontspanningstherapie-methode" van Dixhoorn. Deze methode is gebaseerd op twee pijlers:

Ademtherapie

U herstelt, met hulp van de therapeut, uw natuurlijke en ontspannen adembeweging, die door het gehele lichaam voelbaar is.

Ontspanningstherapie

U krijgt richting voor bewustwording en het leren anticiperen op lichamelijke en mentale spanningen.

Zo leert u zich bewust te worden van de lichaamssignalen en aanwezigheid van stress. Met aandacht, voorstelling, houding, beweging en ademhaling reageert u beter op spanningen.

Mindfulness

Iedere vrijdagmiddag om 14.00 uur kunt u deelnemen aan het uurtje 'mindful bewegen en ontspannen'. 
Hier oefenen we met behulp van rustige bewegingsvormen om je meer bewust te worden van je lichaam. Door de bewegingen kom je vanzelf meer “in je lijf” en dus minder “in je hoofd”.
De oefeningen zijn gebaseerd op mindfulness, yoga nidra, progressieve relaxatie, NLP en er is veel aandacht voor de ademhaling.

Rittenkaarten
5 rittenkaart€ 40,-
12 rittenkaart€ 80,-

Bij Fys'Optima Delft is Marjan Reijnders gespecialiseerd in adem- en ontspanningstherapie. Marguerite Janssen verzorgt de mindfulness.

Hierover meer informatie aanvragen

Vacatures

Over

Behandelingen