Dry Needling

Heb je last van pijnlijke of stijve spieren? Dry Needling is een effectieve behandelmethode voor spiergerelateerde klachten, veroorzaakt door triggerpoints (spierknopen of -verhardingen), waarbij de klacht direct bij de bron wordt aangepakt. En in het geval van Dry Needling; aangeprikt.

Dry Needling, voor welke (pijn)klachten?

Ben je al onder behandeling bij één van de fysiotherapeuten van Fys’Optima Delft omdat je (pijn)klachten ervaart door langdurig gespannen spieren, zoals:

  • Hoofdpijn
  • Klachten van de nek, schouder, tennis- of golferselleboog, arm of pols
  • Lage rugklachten
  • Triggerpoints (verhardingen) in spieren

Dan kan Dry Needling een positieve bijdrage leveren aan je behandeling. Dit geldt trouwens ook voor klachten door verkorte spieren (hamstring) of spieren die door een operatie of blessure niet goed herstellen.

Wat is Dry Needling?

Fysiotherapeute Lisa is binnen Fys’Optima Delft gespecialiseerd in Dry Needling. Om te beginnen gaat zij op zoek naar de spierverharding (triggerpoint) die de oorzaak is van jouw (pijn)klachten.

Een spierverharding voelt drukpijnlijk aan, als een plaatselijke verdikking, die kan uitstralen. Je voelt het meteen als Lisa de vinger op de zere plek legt, waarna zij met een speciale dunne naald de spier aanprikt die zich, na kort aanspannen, langdurig ontspant en daarmee de kans krijgt om te herstellen.

Wat voel je van Dry Needling?

De behandeling zorgt ervoor dat een spierverharding wordt uitgeschakeld. Als Lisa de dunne naald inbrengt, dan zal dat aanvoelen als een speldenprik, spant de spier zich kort aan wat je kan ervaren als een ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich en voel je direct dat bewegen makkelijker gaat. Na afloop kan het zijn dat de behandelde spier(en) wat vermoeid, zwaar of stijf aanvoelt, als een spierpijngevoel. Maak je geen zorgen, je zult zien dat deze klachten na één of twee dagen verdwijnen.

Vergoeding door je zorgverzekeraar

Ben je al onder behandeling bij één van de fysiotherapeuten van Fys’Optima Delft voor spiergerelateerde klachten. Dan is Dry Needling is een aanvulling op je normale fysiotherapiebehandeling. Ben je aanvullend verzekerd, dan valt deze behandelmethode daar ook onder. 

Wil je meer weten over Dry Needling of een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in of vraag ernaar bij je fysioherapeut.

Contact opnemen

Hierover meer informatie aanvragen

Vacatures

Over

Behandelingen