Fit Ouder Worden

Ouderen blijven steeds langer zelfstandig wonen. Maar hoe hoger de leeftijd, hoe meer de kwaliteit van de spieren afneemt. Dat proces begint al rond je 25e jaar en hoort nu eenmaal bij het ouder worden. Het is daarom van belang de spieren die u nog bezit te trainen, en daardoor zoveel mogelijk zelfstandig te blijven.

Om dit te stimuleren, verzorgt Fys’Optima Delft de training Fit Ouder Worden. Fit Ouder Worden helpt ouderen zelfstandig te blijven. Niet iedereen staat te popelen om naar de sportschool te gaan om hier aan zijn of haar conditie te werken. Dat hoeft ook niet. Door het oefenen van dagelijkse activiteiten als traplopen, boodschappen doen en iets boven uit een kast pakken krijgt u al voldoende training.

Ervaringen van deelnemers

De deelnemers aan de vorige training zijn enthousiast en merkten gelijk resultaat: dingen die zij eerst lastig vonden om te doen worden gemakkelijker. Een aantal reacties van ex-deelnemers:

  • "Ik ben blij dat ik meegedaan heb, want ik voel mij zelfverzekerder." Thijs (85)
  • "Ik was verrast: we hadden een gezellige groep en er was geen druk van competitie." Nelly (65)
  • "Ik ben veel mobieler geworden en kan zelfs weer in de tuin werken." Annemieke (71)

Inhoud

De training is heel praktisch ingericht. U oefent met dagelijkse activiteiten zoals traplopen, boodschappen doen en iets boven uit een kast pakken. Aanvullend doet u oefeningen om de spiergroepen die u daarbij nodig heeft te trainen. U krijgt uitleg over een gezond en actieve leefstijl en we besteden aandacht aan valtraining en -preventie. De training is ontwikkeld door TNO en Hogeschool Leiden en wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut van Fys'Optima Delft. 

De volgende cursus van in totaal 12 weken start op donderdag 9 januari 2020 om 14.00u of om 15.00u op de locatie Vermeertoren aan de Van Beresteynstraat 169.

Beluister de radiouitzending 

Beluister het interview met fysiotherapeut Mieke Smits van Fys’Optima Delft (34min.).

{mp3}Interview_FysOptima_Delft_Op_Zondag{/mp3}

Kosten

De kosten zijn 75 euro voor de hele cursus. Aanmelden kan via info@fysoptimadelft.nl of 015-2565900.

Hierover meer informatie aanvragen

Vacatures

Over

Behandelingen