Virtual Reality; waar fysiotherapie en technologie elkaar ontmoeten!

Dag in, dag uit zijn wij als fysiotherapeuten bezig om jou te begeleiden op weg naar een pijnvrij leven. Donna en Willem aarzelden dan ook geen moment om zich deze nieuwe behandelmethode eigen te maken. 

Met behulp van een speciaal daarvoor ontwikkelt programma train je met een Virtual Reality-bril jouw hersenen om pijnklachten te verminderen. 

Binnen onze praktijk passen wij twee verschillende Virtual Reality programma’s toe, namelijk:

Reducept VR

Als je te maken hebt met chronische pijnklachten, dan gaat er geen dag voorbij zonder pijn. De pijn beheerst jouw leven. 

Door behandelingen in de praktijk en oefeningen thuis door middel van de VR-bril, willen we het zenuwstelsel wat overgevoelig reageert op pijnprikkels beïnvloeden zodat je minder pijn ervaart. In het kort: je leert jouw hersenen omgaan met pijn.

Wil je meer weten over Reducept VR? Klik hier of neem contact op met fysiotherapeuten Donna of Willem voor meer informatie.

Corpus VR

Nekpijn, whiplash, nek- en hoofdpijn veroorzaakt door spanning. Kortom; ervaar jij nekklachten die al - wat - langer aanhoudend aanwezig zijn?

Corpus VR biedt trainingsoefeningen voor nek- en schouders en gebruikt daarbij de kracht van VR om jou te laten focussen op jouw doelen, door je in verschillende spelomgevingen te plaatsen. Tijdens de oefeningen kunnen wij de intensiteit van de oefeningen realtime monitoren, coachen en bijsturen.

Het doel van Virtual Reality

Met Corpus VR en Reducept willen wij een verbeterde controle en coördinatie van bewegingen met de nek bereiken. En tegelijkertijd zorgen voor meer ontspanning en een verbeterde beweeglijkheid.

Corpus VR is altijd onderdeel van de reguliere behandeling en wordt in de praktijk uitgevoerd maar ook als oefenprogramma thuis.

Voor gebruik van beide programma’s plannen wij altijd eerst een intakegesprek om jouw klachten inzichtelijk te krijgen en te beoordelen of gebruik van één of beide programma’s jou gaat helpen. Vervolgens stellen wij - in overeenstemming met jou - een behandelplan op wat zowel in de praktijk of op afstand, thuis, uitgevoerd kan worden.

 

Ik wil een afspraak maken

Laatste nieuws

Fysiotherapie bij Parkinson(isme)
Fysiotherapie speelt een belangrijke rol in het bieden van ondersteuning aan mensen die leven met de ziekte van Parkinson of parkinson...
Bewegen met artrose
Pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen. Dat zijn kenmerkende klachten die horen bij de chronische ziekte artrose. Als bewegen niet meer zo soepel gaa...
Hoe werkt vliegwieltraining?
"Ik ben Tomas Donse, sportfysiotherapeut bij Fys'Optima Delft. In onze praktijk is de Flywheeltraining, oftwel vliegwieltraining, een door mij graag t...
Lymfedrainage om vochtophoping te verminderen
"Oedeem ontstaat als er te veel vocht in weefsels ophoopt, veroorzaakt door een verminderde afvoer. Vaak in armen, voeten of benen, waar oedeem zorgt ...
SENSUS - met plezier in beweging
Wat begon in de trainingsruimte in de praktijk gevestigd aan de Brahmslaan heeft zich inmiddels verplaatst naar de grotere en nog beter uitgeruste oef...

Over