Leefstijlverandering is zoveel meer dan gewichtsverlies!

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) is een programma waarbij jij samen met het team Beweegkuur Vermeertoren aan de slag gaat om het roer helemaal om te gooien. Een reset te doen. Te stoppen met je huidige leefstijl en een compleet nieuwe te omarmen. En nee, dat gaat echt niet over één nacht ijs. Of van de één op de andere dag.

Het begint met een traject van twee jaar waarin fysiotherapeuten Ferry Ammerlaan en Marguerite Janssen, de diëtisten van Diëtistenpraktijk NutriTherapie en leefstijlcoach Jewgenija van Alphen een team vormen dat je met meeloopt op weg naar totale leefstijlverandering.

Jewgenija gespecialiseerd in voeding en veranderingen in ongezonde gedrags- en eetpatronen vormt samen met Ferry en Marguerite, de beweegspecialisten, team Beweegkuur Vermeertoren. 

 

Trots zijn wij dat maar liefst acht groepen de uitdaging zijn aangegaan en met leefstijlbegeleiding (GLI) zijn gestart. De eerste groep is na bijna twee jaar aan het eind van het programma aanbeland. Fysiotherapeut Ferry vertelt daarover:

“De resultaten van de deelnemers zijn wisselend, maar vooral erg positief. De ene deelnemer is maar liefst dertig kilo gewicht kwijtgeraakt. Een ander drie kilo, maar wel met erg goede resultaten in het doorvoeren van leefstijlveranderingen die op de lange termijn zijn vruchten afwerpt. Wat ik hiermee zeggen wil, is dat een goed resultaat meer is dan alleen gewichtsverlies. Het gaat vooral om doorzettings- en uithoudingsvermogen om je nieuwe leefstijl te omarmen en de rest van je leven hieraan vast te houden. Het gaat om het loslaten van oude gewoonten en het begin van nieuwe waarbij een goede balans tussen voeding, bewegen, ontspanning en gedrag van groot belang zijn. Een leefstijlverandering is zoveel meer."

GLI ervaringsdeskundige aan het woord

Wat zijn wij als team Beweegkuur Vermeertoren ontzettend trots op haar doorzettingsvermogen en wat is het fantastisch om haar vandaag de dag door het leven te zien gaan. Het volledig te omarmen zelfs. Daar doen we het voor. Met een grote glimlach op onsgezicht. We hebben het over, Majon Galja, als één van de eerste deelneemsters aan ons leefstijlprogramma heeft zij voor hoge bergen en diepe dalen gestaan, maar opgeven was nooit een optie!

Zij deelt haar verhaal graag. Voor zichzelf. En ook voor jou. Om je te inspireren en niet langer het onvermijdelijke uit te stellen, maar om te beginnen. Die eerste stap te zetten! Want als je die eerste drempel over bent, die eerste stap eenmaal is gezet, dan wordt iedere volgende stap in het veranderen van je leefstijl een beetje makkelijker.

Kijk en luister zelf maar naar Majon's verhaal:

En, is het gelukt?

Heeft Majon je met haar verhaal weten te inspireren? En wil je graag meer weten over het programma 'gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)'? Neem dan zeker contact op met Ferry of Marguerite.

Stel niet uit tot morgen, wat je vandaag kunt doen. Want, alleen ben je sneller, maar samen kom je verder!

Ik wil jullie hulp team Beweegkuur Vermeertoren!

Laatste nieuws

Wat te doen bij opgezwollen voeten in de zomer?
Je herkent het vast wel: in de zomer heb je veel dikkere voeten dan normaal. Je ziet het aan de afdruk van sandalen en schoenen in je huid en daarnaas...
Fysiotherapie bij Parkinson(isme)
Fysiotherapie speelt een belangrijke rol in het bieden van ondersteuning aan mensen die leven met de ziekte van Parkinson of parkinson...
Bewegen met artrose
Pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen. Dat zijn kenmerkende klachten die horen bij de chronische ziekte artrose. Als bewegen niet meer zo soepel gaa...
Hoe werkt vliegwieltraining?
"Ik ben Tomas Donse, sportfysiotherapeut bij Fys'Optima Delft. In onze praktijk is de Flywheeltraining, oftwel vliegwieltraining, een door mij graag t...
Lymfedrainage om vochtophoping te verminderen
"Oedeem ontstaat als er te veel vocht in weefsels ophoopt, veroorzaakt door een verminderde afvoer. Vaak in armen, voeten of benen, waar oedeem zorgt ...

Over