Fysiotherapie bij herstel na corona

Corona kan een grote impact hebben op je lichaam. Restklachten als vermoeidheid, conditie- en krachtverlies en ook duizeligheid, oorsuizen en snel overprikkeld zijn, komen veel voor. Blijf er niet mee lopen! Ferry en Marjan staan klaar om samen met jou te werken aan je herstel.

Fysiotherapie en oefentherapie

Zowel Ferry als Marjan zijn longfysiotherapeut en hebben een cursus gevolgd om patiënten te begeleiden en ondersteunen bij het herstelproces na covid-19 (ook wel corona).

Ferry vertelt: “De leeftijd van patiënten die onze hulp in roepen bij herstel na corona ligt erg ver uit elkaar. Wij zien vijfentwintigjarigen, vijfenvijftigjarigen en alle leeftijden er tussen in die tijdens het herstelproces de spreekwoordelijke man met de hamer tegen kwamen. Het grootste struikelblok is dat je in je hoofd vaak sneller vooruit wilt dan je lichamelijk aan kan. Daar komen Marjan en ik om de hoek kijken. Wij hebben geen pasklare oplossing of plan voorhanden waarvan we weten: nu komt het goed. Samen met jou kijken we hoe het op dat moment met je gaat. Je fysieke en mentale conditie en ook de juiste voeding spelen een belangrijke rol tijdens het behandeltraject. Daarom werken Marjan en ik dan ook nauw samen met diëtisten en psychologen. En jij bepaalt zelf het belangrijkste doel waar we tijdens het traject naartoe werken: weer aan het werk kunnen, sporten, het sociale leven oppakken of je hobby weer kunnen beoefenen. Stap voor stap gaan we de lichamelijk belasting weer opbouwen. Dat doen we twee keer per week in de oefenzaal.

De eerste keer doen we een conditietest en zien wij dat patiënten hier twee dagen van bij moeten komen. En na een aantal weken wordt er al grote vooruitgang geboekt in de herstelsnelheid en belastbaarheid. De meesten gaan met sprongen vooruit, maar geven ook aan dat ze nog niet 100% de oude zijn. Fysiek redelijk belastbaar, maar toch snel moe en erg afhankelijk van rustpauzes.

Marjan vertelt: “Het behandeltraject begint met een intakegesprek waarin wij samen met jou het behandelplan bespreken. Zoals Ferry al aangeeft is er geen pasklaar plan, maar kijken wij heel goed naar wat jij kunt en nodig hebt en sturen we gaandeweg bij. Zeker als je nog last hebt van benauwdheidsklachten, dan is het erg belangrijk om op de juiste manier adem te halen. Als adem- en ontspanningstherapeut ga ik daar met jou mee aan de slag. Samen werken we aan jouw herstel.

Vergoeding door je zorgverzekeraar

Fysiotherapie bij herstel na corona wordt - in de meeste gevallen - voor ten minste een half jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt dan wel een verwijsbrief van de huisarts of specialist nodig.

Heb jij restklachten na covid-19 (corona) en wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan zeker contact met ons op, wij staan je graag te woord.

Help mij vooruit!

Hierover meer informatie aanvragen

Vacatures

Over

Behandelingen