SENSUS - met plezier in beweging

Wat begon in de trainingsruimte in de praktijk gevestigd aan de Brahmslaan heeft zich inmiddels verplaatst naar de grotere en nog beter uitgeruste oefenzaal aan de Vermeertoren. Door regelmatig en op verantwoorde wijze in beweging te zijn, namen de spierkracht en conditie van deze dames toe en daarmee de kans op blessures af.

Hoe het begon

"Wij - Tony en Maria - sportten al vanaf het allereerste begin bij Fys’Optima Delft. De Vermeertoren (waar de trainingsruimte nu is gehuisvest) moest zelfs nog gebouwd worden. Dus we gaan dan echt al twintig jaar terug in de tijd.

Blessures waren voor ons aanleiding voor de kennismaking met de fysiotherapeuten van Fys’Optima Delft. En het waren ook deze fysiotherapeuten die ons destijds adviseerden om ook na het herstel in beweging te blijven. Juist om nieuwe blessures te voorkomen."

Marlies sport nu al zo’n acht (of misschien zelfs al wel negen jaar) bij ons in de praktijk.

Marlies vertelt: "Hardlopen en sporten in een reguliere sportschool (zonder begeleiding) leiden ertoe dat de klachten waarmee ik kampte, alleen maar verder toenamen. Mijn toenmalige fysiotherapeut adviseerde mij om eens een SENSUS-training bij te wonen. En het was daar dat het mij duidelijk werd dat ik veel oefeningen niet uitvoerde zoals het hoorde, waardoor mijn trainingen allesbehalve effectief bleken en juist zorgde voor een toename van mijn klachten."

Wat maakt een SENSUS-training plezierig?

Alle drie de dames ervaren het trainen in een kleine groep en onder begeleiding van een fysiotherapeut als erg prettig. Het zijn de vaste momenten, de bekende en vertrouwde gezichten die zorgen voor een goede stok achter de deur.

“Het voelt nooit als een ‘moet’ maar altijd als een gezellig samenkomen van ons clubje dat gaandeweg is ontstaan doordat we op dezelfde tijden trainen.” Aldus Tony, Maria en Marlies.  

Iedere training is anders

Ze trainen bij meerdere SENSUS-train(st)ers. “Dat is niet bewust gepland hoor, het komt gewoon zo uit.” Vertelt Tony.

Iedere SENSUS-train(st)er is verschillend en werkt weer aan andere aandachtsgebieden, die past bij de achtergrond en de specialisaties van de betreffende therapeut. Dat houdt het afwisselend.

Maria: “Het voelt prettig vertrouwd om te weten dat er altijd een ervaringsdeskundige in de buurt is die een oogje in het zeil houdt en die je bijstuurt als je een oefening niet helemaal uitvoert zoals deze bedoeld is.”

Minder lichamelijke klachten

Sinds ze wekelijks de SENSUS-training bijwonen zijn de lichamelijk (pijn)klachten afgenomen. Natuurlijk steken ze nog weleens de kop op, maar op dat moment weten ze door de jarenlange trainingen welke oefeningen ze uit de kast kunnen halen om deze weer naar de achtergrond te laten verdwijnen.

Tony, Maria en Marlies zijn het erover eens: “We blijven trainen! Zeker nu we ouder worden merken we dat bewegen minder soepel gaat nadat we een tijdje niet zijn geweest door bijvoorbeeld een vakantie.”

Gratis proefles

Enthousiast geworden na het lezen van het verhaal van deze drie dames? Meld je dan aan voor een gratis SENSUS-proefles en wie weet beweeg jij binnenkort wel met net zoveel plezier!

Inschrijven voor een proefles

Laatste nieuws

Wat te doen bij opgezwollen voeten in de zomer?
Je herkent het vast wel: in de zomer heb je veel dikkere voeten dan normaal. Je ziet het aan de afdruk van sandalen en schoenen in je huid en daarnaas...
Fysiotherapie bij Parkinson(isme)
Fysiotherapie speelt een belangrijke rol in het bieden van ondersteuning aan mensen die leven met de ziekte van Parkinson of parkinson...
Bewegen met artrose
Pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen. Dat zijn kenmerkende klachten die horen bij de chronische ziekte artrose. Als bewegen niet meer zo soepel gaa...
Hoe werkt vliegwieltraining?
"Ik ben Tomas Donse, sportfysiotherapeut bij Fys'Optima Delft. In onze praktijk is de Flywheeltraining, oftwel vliegwieltraining, een door mij graag t...
Lymfedrainage om vochtophoping te verminderen
"Oedeem ontstaat als er te veel vocht in weefsels ophoopt, veroorzaakt door een verminderde afvoer. Vaak in armen, voeten of benen, waar oedeem zorgt ...

Over