Even voorstellen: Fysiotherapeute Marguérite Janssen

Sinds het jaar 2000 werk ik als fysiotherapeute bij Fys’Optima Delft. De eerste jaren was ik voornamelijk te vinden in onze praktijken op de Brahmslaan en de Minervaweg. De laatste jaren werk ik alleen nog op de Vermeertoren, waar ik steeds weer blij word van onze ruime en goed uitgeruste oefenzaal. Het is de plek waar ik mijn creativiteit kwijt kan om de oefeningen op de behoeften van mijn patiënt aan te passen. Waar ik maatwerk kan bieden.

Lichaam en geest zijn samen één

Door de jaren heen heb ik mij steeds breder gespecialiseerd. Zo ben ik naast algemeen fysiotherapeut en SENSUS-trainster ook mindfulness- en ontspanningscoach. En sinds vorig jaar mag ik aan dat lijstje van specialisaties ook die van Leefstijlcoach toevoegen. Door de jaren heen ben ik steeds meer gaan zien en geloven in lichaam en geest als geheel. Beiden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en als er bij één van de twee een ‘kink in de kabel’ zit, dan is dat van invloed op je hele functioneren.

Heb je lichamelijke klachten, dan gaat het niet alleen om het behandelen van die ene specifieke klacht, maar is het juist belangrijk om naar het hele plaatje te kijken: je voeding, ervaar je stress, hoe slaap je, haal je op de goede wijze adem, je gedachten en overtuigingen. Het zijn allemaal factoren die meespelen in het herstelproces.

SENSUS – Met plezier in beweging 

Als SENSUS-trainster probeer ik de deelnemers een afwisselend programma te bieden waarbij ik kracht- en conditietraining afwissel met oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van de coördinatie en stabiliteit. Ik laat me daarbij graag inspireren door Yoga-oefeningen en tijdens de afsluiting - bij de leden ook wel bekend als ‘het toetje’ - doen we dan ook regelmatig een korte ontspanningsoefening.

Mindful bewegen en ontspannen

Iedere vrijdagmiddag geef ik een uurtje mindful bewegen en ontspannen. Een uurtje even tijd voor jezelf. Een uurtje met oefeningen voor een ontspannen lijf en meer rust in je hoofd.

Gecombineerde Leefstijl Interventie

Vorig jaar ben ik vol enthousiasme samen met collega Ferry gestart met Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Een tweejarig programma om mensen met overgewicht te begeleiden naar een gezonde leefstijl.

Bezig bijtje

Ik ben getrouwd en trotse moeder van een dochter en een zoon. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit: lekker wandelen in de natuur of rommelen in mijn mini-moestuintje. Ook loop ik regelmatig een rondje hard, doe ik aan power-yoga en heb ik sinds een jaar ontdekt dat ik het heel leuk vind om te boulderen (klimmen).
Al dat bewegen maakt hongerig, daarom probeer ik graag nieuwe - het liefst vegetarische - recepten uit. En verder speel af en toe speel ik op mijn dwarsfluit en ook ben ik graag creatief bezig (haken, naaien, tekenen).

Wie ben jij?

Nu je mij hebt leren kennen, ben ik natuurlijk ook heel benieuwd naar wie jij bent. Ervaar je (pijn)klachten, maak dan een vrijblijvende afspraak. Ik maak graag kennis met je om te kijken hoe ik je kan helpen op weg naar herstel.

Ik wil graag een afspraak maken

 

Laatste nieuws

Fysiotherapie bij Parkinson(isme)
Fysiotherapie speelt een belangrijke rol in het bieden van ondersteuning aan mensen die leven met de ziekte van Parkinson of parkinson...
Bewegen met artrose
Pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen. Dat zijn kenmerkende klachten die horen bij de chronische ziekte artrose. Als bewegen niet meer zo soepel gaa...
Hoe werkt vliegwieltraining?
"Ik ben Tomas Donse, sportfysiotherapeut bij Fys'Optima Delft. In onze praktijk is de Flywheeltraining, oftwel vliegwieltraining, een door mij graag t...
Lymfedrainage om vochtophoping te verminderen
"Oedeem ontstaat als er te veel vocht in weefsels ophoopt, veroorzaakt door een verminderde afvoer. Vaak in armen, voeten of benen, waar oedeem zorgt ...
SENSUS - met plezier in beweging
Wat begon in de trainingsruimte in de praktijk gevestigd aan de Brahmslaan heeft zich inmiddels verplaatst naar de grotere en nog beter uitgeruste oef...

Over