Steunzolen op maat

Het is algemeen bekend dat een kleine afwijking in voetenstand of afwikkelpatroon een serieuze blessure kan veroorzaken of in stand kan houden...

Wilt u:

  • verantwoord sporten?
  • uw sportprestatie optimaliseren?
  • de kans op blessures verminderen?
  • optimaal herstellen van blessures?
  • meer comfort bij langer staan en lopen?
     

Het is algemeen bekend dat een kleine afwijking in voetenstand of afwikkelpatroon een serieuze blessure kan veroorzaken of in stand kan houden. Met de juiste schoen of ondersteuning kan dit worden voorkomen of verholpen.

Tijdens de afspraak met onze (sport)fysiotherapeut stellen wij u medische vragen gevolgd door de inspectie van uw huidige (sport)schoenen. Hierna wordt het bewegingsgedrag van uw voeten, benen en romp bekeken en of uw manier van bewegen een klacht veroorzaakt of in stand houdt.

Vervolgens vindt er een loopanalyse plaats door een dynamische digitale drukmeting, ofwel Footscan, en uw loopstijl wordt gefilmd terwijl u hardloopt op een vaste ondergrond. Deze beelden worden samen met u geanalyseerd.

Tenslotte wordt u uitgelegd aan de hand van een schoen- en/of steunadvies wat u kunt verbeteren. (Sport)steunzolen komen al regelmatig bij aanvullende zorgverzekeringen in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding. Vraag dit eventueel na bij uw zorgverzekeraar.

Een analyse en advies heeft ook waarde als er geen klachten aanwezig zijn, ongeacht uw sportniveau.

Kosten

Het consult is een fysiotherapeutische dienst en wordt indien mogelijk direct bij uw verzekering gedeclareerd. De prijs van een paar individuele steunzolen bedraagt € 165,- en voor kinderen t/m 12 jaar € 145,-. Dit is inclusief benodigde controles en aanpassingen binnen een half jaar na aanschaf.

Om een afspraak te maken kunt u ons mailen of bellen naar 015-256 59 00.

Klik hier voor meer informatie over het VSO-netwerk.

Hierover meer informatie aanvragen

Vacatures

Over

Behandelingen