Natasja (32) heeft een drukke baan met veel verantwoordelijkheid en deadlines. In haar vrije tijd racet ze van hot naar her om ervoor te zorgen dat de kinderen op tijd op het hockeyveld, bij muziekles en op school zijn. Ze ervaart veel stress en heeft bijna dagelijks last van nekpijn. Fysiotherapeut Antoinet Smallegange legt uit hoe dit komt en geeft tips. 

Antoinet Smallegange

Wat doet uw lichaam bij stress?

Antoinet: ”In stressvolle situaties maakt uw lichaam stresshormonen aan. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam om zich klaar te maken voor een gevecht of om te vluchten. Als gevolg hiervan gaan uw haren rechtop staan, daalt uw pijngevoeligheid, stijgen uw bloeddruk en hartslag en spannen uw spieren zich aan.”

Stress voorkomen

“Stress is niet per definitief negatief. Sterker nog: u heeft juist een bepaalde mate van stress nodig om goed te kunnen functioneren. Het zorgt ervoor dat u extra alert reageert en geconcentreerd werkt. Zodra de spannende gebeurtenis voorbij is, neemt de spanning weer af. Bij langdurige stress en een hevige stressreactie of veel opeenvolgende stressmomenten, duurt het herstel langer en is er sprake van ongezonde stress.”

Fysiotherapie bij nekpijn in combinatie met stress

“Vaak wordt nekpijn veroorzaakt door spierspanningen in uw nek en schouders. Stress of een verkeerde werkhouding kunnen daar een rol in spelen. Een fysiotherapeut of manueel therapeut helpt u de oorzaak van uw nekpijn te achterhalen en gaat samen met u aan de slag om uw klachten te verminderen.”

Afspraak maken of meer weten?

Bel 015-2565900 of e-mail naar info@fysoptimadelft.nl.

Deel deze pagina

Menu

kwaliteitspartner van

facebookicon

 Logo Fysoptima normal trans
twittericon

Contact (2)

015 25 65 900

info@fysoptimadelft.nl

@fysoptimadelft

@fysoptimadelft

Contact

015 25 65 900

info@fysoptimadelft.nl