Steunzolen op maat

Je voeten verdienen je aandacht!

Bij dagelijkse activiteiten, zoals; lopen of rennen worden je voeten aan belasting blootgesteld. Een kleine afwijking in de voetenstand of het afwikkelpatroon kan klachten en / of een blessure veroorzaken of in stand houden. Een steunzool die op de juiste plaatsen steun, pijnverlichting, of correctie biedt kan de oplossing zijn.

Ondersteun je voeten

Sportfysiotherapeut Rutger van Hulsen ziet in de praktijk dat voet-, enkel-, knie-, heup- of zelfs rugklachten ontstaan vanuit de voet. Bijvoorbeeld als jij tijdens het lopen je voet naar binnen kantelt, als je een platvoet of doorgezakt voetgewelf (mindere boog) hebt. Dit kan klachten geven die een belemmering vormen tijdens het sporten of bij dagelijkse activiteiten. Naast fysiotherapeutische behandeling kunnen steunzolen op maat je voet uitkomst bieden. Steunzolen - het woord zegt het eigenlijk al - ondersteunen de voet tijdens de belasting en vergroten demping om de piekbelasting bij een landing te verminderen, waardoor ze bijdragen aan het juiste beweegpatroon.

Geen voet hetzelfde 

Tijdens de afspraak met sportfysiotherapeut Rutger van Hulsen stelt hij je medische vragen gevolgd door een inspectie van je huidige (sport)schoenen. Hierna wordt het bewegingsgedrag van je voeten, benen en romp bekeken en onderzoekt hij of je manier van bewegen de klacht veroorzakaakt en/of in stand houdt.

Vervolgens doet Rutger een voetanalyse door een dynamische digitale drukmeting, ook wel Footscan genoemd.
En als laatste komt de "ganganalyse" aan bod, waarbij je loopstijl wordt gefilmd terwijl je (hard)loopt op een vaste ondergrond. Aan de hand van de beelden bespreken Rutger met jou of het gebruik van (sport)steunzolen voor een meerwaarde biedt bij het verminderen van je klachten of het voorkomen ervan.

Het dragen van (sport) steunzolen kan preventief klachten voorkomen, ongeacht je sportniveau. Een voetanalyse en steunzool-advies heeft daarom ook waarde als er geen klachten aanwezig zijn.

Blije voeten!

Het consult is een fysiotherapeutische dienst en wordt gedeclareerd als één behandeling fysiotherapie.
De eventuele kosten voor de steunzolen worden apart in rekening gebracht.

De prijs van één paar individuele steunzolen bedraagt:

  • € 171,- voor volwassenen
  • € 151,- voor kinderen

De bedragen zijn inclusief de benodigde controles en aanpassingen binnen een half jaar na aanschaf.

Vergoeding door de zorgverzekeraar:

Fysiotherapie

Fysiotherapie (zonder chronische indicatie) wordt vergoed indien u hier aanvullend voor verzekerd bent. 
Wij raden u aan om bij uw verzekeraar na te gaan of u voor vergoeding van fysiotherapie in aanmerking komt.

(Sport-)steunzolen

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt (sport-)steunzolen - meestal gedeeltelijk - vanuit de aanvullende verzekering. Wil je zeker weten of steunzolen worden vergoedt? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar.  

VSO Netwerk

Fys'Optima Delft is aangesloten bij VSO-netwerk.

 

Hierover meer informatie aanvragen

Vacatures

Over

Behandelingen