Corpus VR, een nieuwe dimensie in jouw behandeling

Nek- en hoofdpijnklachten. Daar krijgt menig persoon vroeg of laat in het leven wel een keer mee te maken. Dat kan komen doordat je een ongeluk (trauma) hebt meegemaakt, door een verkeerde houding of verhoogde spierspanning. En dat is het moment dat wij, de fysiotherapeuten, om de hoek komen kijken. Hoe wij met Corpus VR een nieuwe dimensie toevoegen aan jouw behandeling, dat leggen we je graag uit.

Fysiotherapie en Corpus VR

Een fysiotherapiebehandeling begint altijd bij het blootleggen van de oorzaak van jouw klachten, dus; waardoor ze ontstaan én waar ze precies ontstaan. Hierdoor kunnen we het vastlopen van jouw lichaam doelgericht behandelen. Naast de fysieke behandeling door ons in de praktijk bespreken we ook met jou wat je zelf thuis kunt doen om klachten te verbeteren en om nieuwe klachten in de toekomst te voorkomen. Daar komt dan een beweegprogramma uit voort met korte oefeningen.

Om deze oefeningen voor jou zo laagdrempelig en toch zo effectief mogelijk te houden zijn fysiotherapeuten Donna en Willem ondergedoken in de wereld van Corpus VR. Een driedimensionaal oefenprogramma dat al begint bij jouw behandeling in de praktijk en  thuis verder gaat.

Virtual Reality in de praktijk

In de praktijk zetten we het programma in om de aansturing, coördinatie en je beweeglijkheid te verbeteren. En ook bij patiënten met bewegingsangst is het programma bewezen effectief gebleken!

Oefenprogramma voor thuis

Oefentherapie thuis is moeilijk vol te houden. En dat heeft helemaal niets te maken met onwil van jouw kant, maar alles met afleiding door alledaagse zaken, zoals; je telefoon, je gezinsleden, het huishouden of… nou ja, je snapt ons. Die afleiding kan van alles zijn. En toch is het oefenprogramma een belangrijk onderdeel van je behandelprogramma en de weg naar jouw herstel.

Daarom gaat het VR programma thuis verder. Op een ontspannen manier, met oefeningen op jouw niveau, wordt je spelenderwijs uitgedaagd en daarbij zorgt de VR wereld tegelijkertijd voor afleiding en pijnvermindering.

Herken jij jezelf in de volgende (pijn)klachten, dan kan Corpus VR bijdragen aan jouw herstel:

  • Chronische nek- en hoofdpijnklachten
  • Nekklachten na een trauma zoals een whiplash na een auto ongeluk
  • Nekklachten door een verhoogde spierspanning

Driedimensionale oefenwereld

Het programma is bewezen effectief bij fysieke revalidatie, pijnverlichting en ontspanning. Binnen Corpus VR kunnen wij je oefeningen geven die aansluiten op jouw (pijn)klachten en die gericht zijn op het hoofd, de nek en schouders.

Met Corpus VR als driedimensionaal oefenplatform houd jij de volledige aandacht bij jouw oefeningen. We benutten daarmee de kracht van Virtual Reality om jou te ondersteunen bij het halen van je persoonlijke doelen. Dit doen we door je in één van de diverse spelomgevingen te plaatsen waarin je de oefeningen uitvoert die afgestemd zijn op jouw (pijn)klachten. Wij kunnen jouw voortgang en de moeilijkheid van de oefeningen real-time volgen en aanpassen als dat nodig is.

Thuis oefenen is makkelijker en leuker dan ooit!

Donna en Willem bekijken tijdens jouw behandeltraject of de inzet van Corpus VR kan bijdragen aan jouw herstel. Als dat het geval is, dan leggen zij in de praktijk uit wat je kunt verwachten van dit Virtual Reality programma. Wat je ervoor nodig hebt, dat zijn de bril en jouw eigen mobiele telefoon waarop je de app download.

Vergoeding 

Corpus VR is een onderdeel van de fysiotherapiebehandeling en wordt daardoor vergoed onder dezelfde voorwaarden als fysiotherapie.

Voor het gebruik van de VR-bril betaal je 20 euro huur en de aanschaf van de app komt op 15 euro.

Herken jij je in één van de (pijn)klachten? En zie jij dit oefenprogramma wel zitten als onderdeel van jouw behandeling? Vraag er gerust naar bij Donna of Willem. 

Contact met Fys'Optima Delft

 

Deze oefenmethode wordt mede mogelijk gemaakt door: 

Hierover meer informatie aanvragen

Vacatures

Over

Behandelingen